Äppelsorter

  • Katja
    Är en svensk sort där man korsat James Grieve och Worcester Parmän.

    Detaljer
    Frukt: medelstort rött äpple med ett glänsande skal.
    Mognad: oktober
    Smak: Fast och saftigt fruktkött med en söt smak.
  • Aroma
    Är en svensk sort där man korsat Ingrid Marie och Filippa.

    Detaljer
    Frukt; Medelstort till stort rött äpple.
    Mognad; November-december
    Smak: fint och fast fruktkött med en mild arom samt sötma och syra i balans.
  • Cox Orange
    Ett populärt bordsäpple framförallt till jul. Har sitt ursprung i England.

    Detaljer
    Frukt: liten till medelstor frukt med matt skal.
    Mognad; November
    Smak: Saftigt och fast fruktkött. Söt smak med en viss syrlighet. Smaken påminner om päron.

  • Cox Pomona
    Ger större äpplen än systeräpplet Cox Orange med samma ursprung.

    Detaljer
    Frukt: Stor frukt med glänsande fett skal.
    Mognad; November-december
    Smak: saftigt och relativt löst fruktkött med en sötma, syra och arom i harmoni.

  • Gravensteiner
    Sortens ursprung är inte helt klar och det finns kopplingar till både Italien och Holland.

    Detaljer
    Frukt: Storfallande med ett tunt, fett och glänsande skal.
    Mognad; November
    Smak; fast och saftigt fruktkött med en söt och karaktäristiskt syrlig smak och fin arom.

  • Gyllenkroks Astrakan
    Sortens ursprung är inte helt klar men i mitten av 1900-talet fann man ett träd som var 150 år gammalt, på gården Regnaholm i norra Östergötland.

    Detaljer
    Frukt; liten till medelstor och ett tunt och fett skal.
    Mognad; September
    Smak; löst och saftigt fruktkött med en god smak.

  • James Grieve
    Engelskt ursprung som kom till Sverige i början av 1900-talet.

    Detaljer
    Frukt: medelstor med ett glänsande skal.
    Mognad; September-oktober
    Smak; saftigt och fast fruktkött med en söt och svagt syrlig smak och god arom.

Senaste nytt från Instagram

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå