Destillat

LOTIMA Digestif

Vårt druvdestillat av pressrester från årets skörd av Solaris och Muscaris produceras i en begränsad volym varje höst. Vid pressning av druvor till våra vita viner har vi ett pressutbyte på knappt 70%. Resten tappas över till stora bingar och där startas en jäsning med hjälp av tillsatt jäst för att skapa kontroll och näring, för att inte skapa icke önskvärda aromer. Genom att jäsa till ett basvin för destillat direkt efter pressningen kan vi undvika svavel i processen och på så sätt eliminera icke önskvärda aromer i slutprodukten. Vi tror på produkter med så få interventioner som möjligt, oavsett vilken produkt vi arbetar med.

Druvsorter: Solaris och Muscaris

Skörd: Handskörd i början av oktober 2020

Brännarmästare: David Orre

Årlig produktion: 300 liter, ca 600 flaskor a 50 cl. 40% vol.

Alkoholhalt: 40% vol.

Doft och smakbeskrivning: Fruktig, robust smak med inslag av päron, aprikoskärnor, halm och mandelmassa.

Butiker: Systembolaget Väla, Drottninggatan och Berga samt beställningsbar till alla Systembolag.

Förutom den vita druvspriten som finns tillgänglig nu, kommer vi i vinter, förhoppningsvis, buteljera ekfatslagrad druvsprit, som just nu ligger på små 50 liters nya ekfat.

Mer info >>

Botanical Gin

Brännarmästare: David Orre

Årlig produktion:

Vi är i slutskedet av receptframtagningen till vår första gin och det är så spännande. Vi hämtar inspiration i vår kulinariska odling och utgår, i möjligaste mån, efter vilka örter som kan odlas och skördas i Sverige, för att skapa produkter som har den gemensamma terroir. Just nu, destillerar vi med ca 20 örter och träffar regelbundet en jury som bedömer och hjälper oss i utvecklingen av Sveriges bästa Botanical Gin.

Vi har valt att destillera vår botanical gin på druvsprit, som ger en fruktigare karaktär än annan råsprit.

Vi uppdaterar vår hemsida fortlöpande med mer information i takt med att vi når målet med receptet.

Lotima Äppelbrandy

Första skörden hösten 2020 av våra egna Aroma, Cox Orange och Cox pomona, som tvättades, krossades och kallpressades till en must. Musten jäste med en neutral jäst till ca 10 % vol. Därefter destillerades äppelvinet där vi noggrant valde ut hjärtat. Detta äppeldestillat ligger nu på fat och vi kommer att vänta in destillatet tills dess att smaken är fulländad, först då buteljerar vi. Tålamod och tid är nyckeln.

Brännarmästare: David Orre

Äppelsorter: Aroma, Cox Orange och Cox Pomona

Fat: Lagring startade på serbiska ekfat av Quercus Petraea den 22 april 2021.

Volym: Mycket limiterat.

Senaste nytt från Instagram

Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå