Gårdsbutik

Odlat och producerat med omsorg

I väntan på vår gårdsbutik, erbjuder vi en handfull noggrant utvalda produkter från vår gård som producerats med omsorg för djur och natur. Genom att köpa närproducerat stöttar ni det lokala och småskaliga, äkta mat-och dryckeshantverket. Scrolla ner så ser ni vad vi kan erbjuda er. Till jul kokar vi en alkoholfri äppelglögg i limiterad volym så först till kvarn gäller. Den är fantastiskt god med sin friska syra från de svenska äpplen och den söta fylliga smaken tillsammans med kryddor, kokt traditionsenligt på vår gård.

Beställ så här

Ni beställer genom att ringa 0709-741700 eller maila er beställning till tina@lottenlundestate.se.

Olika paketlösningar

På vår hemsida är förslag på några olika paket men vi kan också skräddarsy ett paket för just er. Hör av er på mail eller telefon för offert.

Presentinslagning

Vi bjuder på presentinslagning när ni köper våra produkter som gåvor. Uppge present vid bokning.

Utleverans

Vid köp över 600 kronor kör vi ut det fraktfritt till er inom Helsingborg och Höganäs kommun.

Det går utmärkt att boka en tid och hämta på gården i Allerum. Adressen är Lottenlundsvägen 8, Allerum och ni bokar tid genom att skicka ett mail till tina@lottenlundestate.se eller ringer 0709-741700.

Svenskt vin: en vinvärld som växer

Författare: Mattias Säfwenberg

Pris: 299 kronor

Läs mer

Mattias Säfwenberg, sommelier och svensk vinambassadör som lyfter hela den svenska vinbranschen med sin gedigna kunskap om vin och vinvärlden. I boken beskriver han på ett lustfyllt sätt vingårdar, druvsorter och hela den fantastiska smakpalett som svenskt vin erbjuder.

Idus förlag

Honung

Vikt: 500 g

Pris: 95 kronor

Läs mer

Honung

Våra honungsbin samlar nektar 3 km runt om bigården, i både Allerum, Hjälmshult, Döshult och Ödåkra. Efter kallslungning handrör vi honungen till önskad fasthet. Den honung vi erbjuder nu är sommarens alla blommor från trädgårdar och lantbruk i vår by.

Rabarbermarmelad med vanilj, rödvin och lagerblad

Vikt: 200 g

Pris: 65 kronor

Obesprutad, från vår kulinariska odling och kokt traditionsenligt utan tillsatser.

Läs mer

Rabarbermarmelad

I vår kulinariska trädgård som odlas med en ekologisk filosofi, utan kemiska växtskyddsmedel, skördar vi rabarbern när den är som bäst. Med vanilj, rött vin och lagerblad kokar vi en god marmelad som är väldigt njutningsbar till julens alla goda ostar. Inga tillsatser.


Lottenlunds äppelmust

Volym: 50 cl

Pris: 40 kronor

En kallpressad äppelmust utan tillsatser, bara 100% äpplen. Från vår gård.

Läs mer

Lottenlunds äppelmust

Vi odlar 7 sorters äpplen på vår gård i Allerum, med en ekologisk filosofi, där inga kemiska växtskyddsmedel används. Efter skörd, krossas och kallpressas äpplen till en fantastiskt god äppelmust, där inga tillsatser används, endast 100 % äpplen.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå