Gårdsbutik

Odlat med omsorg och noggrant utvalt för er

I väntan på vår gårdsbutik, erbjuder vi en handfull noggrant utvalda produkter bla från vår gård som producerats med omsorg för djur och natur samt presentartiklar kopplat till mat och dryck.

Genom att köpa närproducerat stöttar ni det lokala och småskaliga, äkta mat-och dryckeshantverket. Scrolla ner så ser ni vad vi kan erbjuda er. Till jul kokar vi en alkoholfri äppelglögg i limiterad volym så först till kvarn gäller. Den är fantastiskt god med sin friska syra från de svenska äpplen och den söta fylliga smaken tillsammans med kryddor, kokt traditionsenligt på vår gård.

Beställ så här

Ni beställer genom att ringa 0709-741700 eller maila er beställning till tina@lottenlundestate.se.

Olika paketlösningar

På vår hemsida är förslag på några olika paket men vi kan också skräddarsy ett paket för just er. Hör av er på mail eller telefon för offert.

Presentinslagning

Vi bjuder på presentinslagning när ni köper våra produkter som gåvor. Uppge present vid bokning.

Utleverans

Vid köp över 600 kronor kör vi ut det fraktfritt till er inom Helsingborg och Höganäs kommun.

Det går utmärkt att boka en tid och hämta på gården i Allerum. Adressen är Lottenlundsvägen 8, Allerum och ni bokar tid genom att skicka ett mail till tina@lottenlundestate.se eller ringer 0709-741700.

Julgåva Äppelmust och Kardemummabiscotti

Julgåva Äppelmust och Kardemummabiscotti

Pris: 110 kronor

Läs mer

Julgåva med vår äppelmust och kardemummabiscotti, inslagen i cellofan med sidensnöre och kort.

Julgåva Äppelglögg och Kardemummabiscotti

Julgåva Äppelglögg och Kardemummabiscotti

Pris: 165 kr

Läs mer

Vår äppelglögg är producerad på gårdens obesprutade äpplen, där vi varsamt kallpressar och sedan kokar upp musten tillsammans med kryddor. Inför varje jul avsätter vi en begränsad volym av must tillägnat äppelglöggen och varje år säljer den slut. Vi är otroligt glada och stolta över att vår äppelglögg är så populär. Visserligen är den alkoholfri och önskar man kan man spetsa den med äppelbrandy eller rom, det tycker vi är gott till. Kan serveras både varm och kall.

Till äppelglöggen är det gott med en kardemummabiscotti. Idén till dessa kom när vi serverade vår äppelmust varm och önskade något litet till att äta. Sedan dess är kardemummabiscottin ett givet inslag på alla glöggmingel tillsammans med vår äppelglögg.

Julgåvan är inslagen i cellofan med sidensnöre och kort.

Julgåva Honung

Vår honung inslagen i cellofan med sidensnöre och kort

Vikt: 500 g

Pris: 100 kronor

Läs mer

Honung

Våra honungsbin samlar nektar 3 km runt om bigården, i både Allerum, Hjälmshult, Döshult och Ödåkra. Efter kallslungning handrör vi honungen till önskad fasthet. Den honung vi erbjuder nu är sommarens alla blommor från trädgårdar och lantbruk i vår by.

Kardemummabiscotti

Vikt: 150 g

Pris: 69 kronor

Läs mer

Idén med kardemummabiscotti föddes när våra dvärghöns värpte mer ägg än vad vi kunde ta hand om och just då planerade vi en matmässa där vi skulle bjuda på varm kaneldoftande äppelmust och till det servera en skorpa – kardemummabiscotti. Sedan dess har våra kunder efterfrågat kardemummabiscotti till äppelglöggen då kombinationen är ljuvligt god.

Vi bakar våra skorpor utan tillsatser och av ekologiskt mjöl och smör.

Putsduk för Glas

Pris: 175 kronor

Läs mer

Microfiberduk för putsning av decanters, vinglas, cocktailglas och kristallglas.

Gin och tonicglas 2-pack

2-pack

Pris: 250 kronor

Läs mer

Servera Gin & Tonic i dessa härliga glas med massvis med is. Det ligger 2 glas i varje förpackning.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå