Personal

Vi som jobbar på Lottenlund Estate

Tina Berthelsen

Med en bakgrund inom ekonomi arbetade Tina i färskvarubranschen i 17 år med inköp, försäljning och marknad. År 2010 tog hon steget, efter en resa i Toscana och grundade företaget. Därefter följde många år av förberedelse och studier för att plantera de första 4 ha år 2016.

2017 tog Tina internationell examen WSET Level 3 som är en otroligt värdefull kunskap inne i vineriet, när det är dags att skapa vinerna.

Förutom vinodling och vinmakning ägnar Tina en stor del av sin tid på sommaren åt biodlingen, som hanteras ur ett ekologiskt perspektiv. Köksträdgården, bärträdgården och äppelodlingen är också något som Tina brinner för och lägger fokus på.

När Tina njuter som allra mest blir det en ekfatslagrad Solaris tillsammans med ugnsbakad spetskål, brynt smör, rostade hasselnötter och färskriven parmesan.

Ni når Tina på mobil 0709-741700

Sveneric Svensson

Med en gedigen, mångårig erfarenhet inom läkaryrket med allt från laboratorieassistent till överläkare och hjärtkirurg har Sveneric arbetat hela sitt liv inom sjukvården, både i Sverige och utomlands. Parallellt med läkaryrket har det stora intresset för vinodling och framförallt vinmakning skapat en vinträdgård hemma i Väröbacka där Sveneric odlar ett par hundra vinstockar av bla Solaris och Rondo.

Genom att odla med en speciell teknik som Sveneric själv arbetat fram skördar han sina blå druvor innan de skånska odlarna skördar Solaris.

Under läkartiden skrev Sveneric dessutom böcker inom både vinodling och vinmakning och som nybliven pensionär ägnar han sig nu helhjärtat åt vin, både genom att hålla i kurser, utföra labbtester åt vinodlare och som konsult på vår vingård.

När han njuter som allra mest blir det Solaris i glaset och till det serveras ett smörstekt bröd med kallrökt lax, avocado, ruccola och senapsdressing.

Ni når Sveneric på mobil 0705-305210

David Orre

Brännarmästare

Senaste nytt från Instagram

Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå