Personal

Vi som jobbar på Lottenlund Estate

Tina Berthelsen

Med en bakgrund inom ekonomi arbetade Tina i färskvarubranschen i 17 år med inköp, försäljning och marknad. År 2010 tog hon steget, efter en resa i Toscana och grundade företaget. Därefter följde många år av förberedelse och studier för att plantera de första 4 ha år 2016.

2017 tog Tina internationell examen WSET Level 3 som är en otroligt värdefull kunskap inne i vineriet, när det är dags att skapa vinerna.

Förutom vinodling och vinmakning ägnar Tina en stor del av sin tid på sommaren åt biodlingen, som hanteras ur ett ekologiskt perspektiv. Köksträdgården, bärträdgården och äppelodlingen är också något som Tina brinner för och lägger fokus på.

När Tina njuter som allra mest blir det en ekfatslagrad Solaris tillsammans med ugnsbakad spetskål, brynt smör, rostade hasselnötter och färskriven parmesan.

Email: tina@lottenlundestate.se

Telefon: +46 (0)709-741700

David Orre

David Orre, vår brännarmästare, med familjeband både inom fruktodling och dryckesförädling, gick en omväg via juridik, politik och ekonomi för att så småningom hamna där han är idag, i den förtrollade spritvärlden. David är vår brännarmästare och ansvarar både för produktion, receptframtagning och besöksverksamheten. Med inspiration från gårdens odlingar och experimentell lust finns ständigt nya drycker på gång på vår gård och David kan, med sin gedigna kunskap om olika spritsorter ta med er på en djupdykning i spritens värld, från traditionella spritprovningar till workshops och spritframställning tillsammans med sällskapet.

Email: david@lottenlundestate.se

Telefon: +46 (0)727-470002

Vinmakare

Vi söker en vinmakare och rekrytering sker löpande. Är du eller känner du någon som är vinmakare, skicka ert cv till tina@lottenlundestate.se

Frågor om tjänsten besvaras på telefon 0709-741700

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå