Våra viner

Första lanseringen av våra viner.....

Skedde sommaren 2020 och då efterfrågan var större än tillgången såldes vinerna slut på bara 2 månader. Det är såklart lite tråkigt men den som väntar på något gott. Nya viner är på gång i vineriet och under våren 2021 förbereder vi för sommarens släpp av nya viner på Systembolaget och lokala restauranger. Håll utkik på vår hemsida och våra sociala medier för mer information om årets vinsläpp.

Nedan presenteras de viner vi hittills producerat på vår vingård:

LOTIMA Roselyn

LANSERAS 2/6-21

Vårt rosévin Lotima Roselyn lanseras på Systembolaget Berga, Drottninggatan och Väla den 2 juni 2021 samt utvalda restauranger.

Beskrivning av Lotima Roselyn kommer inom kort.

Druvsort: 75% Cabernet Cortis, 25% övriga

Skörd: För hand den 19 oktober 2020

Tillgänglig volym: 500 flaskor

Vinifiering: Flera druvsorter har pressats till en druvmust som sedimenterat kallt 1 dygn innan fermentering på ståltank startat. Neutral jäst och så få interventioner som möjligt. Lagrat på ståltank i 6 månader varav 4 månader på sur lie. Naturlig kylstabilisering under lång tid.Ingen malolaktisk jäsning. Inga animalier används i vinifieringen vilket gör våra viner veganvänliga.

Alkoholhalt: 13 % vol.

Fruktsyra: 10.2 g/L

Restsötma: 3.4 g/L

LOTIMA Selense

LANSERAS 2/6-21

Vi har under vintern skapet en ny blend, producerat av Solaris och Muscaris från vår första skörd 2019. Vinet lanseras på Systembolaget den 2 juni 2021 och kommer att finnas på utvalda restauranger. Volymen är begränsad. Beskrivning av Lotima Selense kommer inom kort.

Druvsort: 70% Solaris och 30% Muscaris

Skörd: För hand under de två första veckorna i oktober år 2019.

Tillgänglig volym:

Vinifiering: Efter pressning sedimenterade båda musterna kallt 1 dygn innan fermentering på tank och fat påbörjades med en neutral jäst. Solaris jäste på nya franska ekfat och Muscaris på ståltank. Inga animalier används i vinifieringen vilket gör våra viner veganvänliga. Naturlig kylstabilisering under lång tid. Ingen malolaktisk jäsning. Efter fermenteringen vilade vinerna på finjästen i ca 6 månader och tappades därefter om och lagrades på gamla ekfat (Solaris) och ståltank ( Muscaris). Blending och buteljering startade i början av 2021 och vinet vilar nu på flaska ca 4 månader innan släppet i juni.

Alkoholhalt: 12.5 % vol.

Fruktsyra: 9.6 g/L

Restsötma: 4 g/L

LOTIMA ROSÉ 2019

SLUTSÅLD

Fåtal flaskor kan finnas kvar på restaurang. Ny årgång Lotima Rosé lanseras på Systembolaget och lokala restauranger den 2 juni 2021. Vår nya rosé går då under namnet Roselyn, se ovan.

LOTIMA MUSCARIS 2019

SLUTSÅLD

Ett aromatiskt, kryddigt vitt vin gjort på 100 % Muscarisdruvor som växer på kalkrik märgellera i Allerum. Med aromer av fläder, aprikos, äpplen och rosor passar vinet fint ihop med sushi och asiatisk mat men är även god som en aperitif. Vinet har jäst på ståltankar och därefter vilat 7 månader på sin jästfällning. Vinet är veganvänligt.

FÅTAL FLASKOR KVAR SOM KAN AVNJUTAS PÅ RESTAURANGER. NY ÅRGÅNG SOMMAREN 2021.

LOTIMA SOLARIS 2019

SLUTSÅLD

Ett vitt vin producerat på 100 % Solarisdruvor som jäst på ståltankar. Efter jäsningen vilade vinet 7 månader på sin jästfällning. Vinet är utmärkt till fisk och skaldjur då vinets härliga aromer som päron, krusbär och nässlor samt friska syra gifter sig fint med sältan i maten. Eller varför inte till getost. Vinet är veganvänligt.

Ny årgång buteljeras under hösten 2021.

LOTIMA SOLARIS BLEND 2019

SLUTSÅLD

Ett vitt vin med komplexitet, fruktighet och frisk syra där 40% av druvorna fått jäsa på nya, franska ekfat och 60% på ståltankar. Vi har regelbundet rört om jästfällningen på botten av tankarna och faten för att skapa komplexitet, fin munfyllnad och intressanta aromer. Vinet har en härlig syra med aromer av citrus, gröna äpplen, hasselnötter, krusbär och fläder. Vinet har en lång eftersmak och är veganvänligt. FÅTAL FLASKOR KVAR SOM KAN AVNJUTAS PÅ RESTAURANGER

Senaste nytt från Instagram

Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild
Instagram bild

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå