Våra viner

Vi producerar hållbara viner med fokus på kvalitet och smakupplevelse

Nedan presenteras de viner vi hittills producerat på vår gård, nyaste buteljeringarna presenteras överst. Vår första årgång sålde slut på bara två månader och nu erbjuder vi, via Systembolaget och utvalda restauranger, ett par viner, se nedan:

LOTIMA Roselyn 2020 Slutsåld!

Bärig, frisk smak med inslag av smultron, röda vinbär, röd grapefrukt och vattenmelon.

Läs mer

Vårt rosévin Lotima Roselyn lanserades 2/6-21på Systembolaget och utvalda restauranger. Pga mycket hög efterfrågan tog Lotima Roselyn slut i hyllorna på Systembolaget redan efter 3 veckor. Kanske inte så konstigt med tanke på att vi fick 5 ***** stjärnor av en provningspanel. Men än har ni chansen, vinet finns i begränsad mängd hos utvalda restauranger och på gården när ni besöker oss. Under https://www.lottenlundestate.se/sv/Vinprovningar hittar ni våra besökspaket.

Druvsort: Cabernet Cortis

Skörd: För hand den 19 oktober 2020

Tillgänglig volym: 500 flaskor

Vinifiering: Handskördade druvor har pressats till en druvmust som sedimenterat kallt 1 dygn innan fermentering på ståltank startat. Neutral jäst och så få interventioner som möjligt. Lagrat på ståltank i 6 månader varav 4 månader på sur lie. Naturlig kylstabilisering under lång tid.Ingen malolaktisk jäsning. Inga animalier används i vinifieringen vilket gör våra viner veganvänliga.

Alkoholhalt: 13 % vol.

Fruktsyra: 10.2 g/L

Restsötma: 3.4 g/L

För mer info: https://www.systembolaget.se/produkt/vin/lotima-3622901/

LOTIMA Selense 2019 *silvermedaljören*

Fruktig, frisk smak med fatkaraktär med inslag av gröna äpplen, citrus, smör, kryddor och vanilj.

Läs mer

Vi har under vintern skapet en ny blend, producerat av Solaris och Muscaris från vår första skörd 2019. Vinet lanserades på Systembolaget den 2 juni 2021 och finns på utvalda restauranger. Volymen är begränsad.

Vi är otroligt stolta över att ha vunnit silvermedalj i den internationella Piwi Award 2021 tävlingen!!

Vinet vann silvermedalj i den internationella piwitävlingen i november 2021.

Druvsort: 70% Solaris och 30% Muscaris

Skörd: För hand under de två första veckorna i oktober år 2019.

Tillgänglig volym:

Vinifiering: Efter pressning sedimenterade båda musterna kallt 1 dygn innan fermentering på tank och fat påbörjades med en neutral jäst. Solaris jäste på nya franska ekfat och Muscaris på ståltank. Inga animalier används i vinifieringen vilket gör våra viner veganvänliga. Naturlig kylstabilisering under lång tid. Ingen malolaktisk jäsning. Efter fermenteringen vilade vinerna på finjästen i ca 6 månader och tappades därefter om och lagrades på gamla ekfat (Solaris) och ståltank ( Muscaris). Blending och buteljering startade i början av 2021 och vinet vilar nu på flaska ca 4 månader innan släppet i juni.

Vinet vinner på lagring.

Alkoholhalt: 12.5 % vol.

Fruktsyra: 9.6 g/L

Restsötma: 4 g/L

Lotima Selense finns på följande Systembolag: https://www.systembolaget.se/produkt/vin/lotima-3624101/

LOTIMA ROSÉ 2019 SLUTSÅLD

Vår nya rosé går då under namnet Roselyn, se ovan.

Läs mer

SLUTSÅLD

Fåtal flaskor kan finnas kvar på restaurang. Ny årgång Lotima Rosé lanseras på Systembolaget och lokala restauranger den 2 juni 2021. Vår nya rosé går då under namnet Roselyn, se ovan.

LOTIMA MUSCARIS 2019

Ett aromatiskt, kryddigt vitt vin gjort på 100 % Muscarisdruvor som växer på kalkrik märgellera i Allerum.

Läs mer

SLUTSÅLD

Ett aromatiskt, kryddigt vitt vin gjort på 100 % Muscarisdruvor som växer på kalkrik märgellera i Allerum. Med aromer av fläder, aprikos, äpplen och rosor passar vinet fint ihop med sushi och asiatisk mat men är även god som en aperitif. Vinet har jäst på ståltankar och därefter vilat 7 månader på sin jästfällning. Vinet är veganvänligt.

FÅTAL FLASKOR KVAR SOM KAN AVNJUTAS PÅ RESTAURANGER ELLER PÅ VINGÅRDEN.

LOTIMA SOLARIS 2019 SLUTSÅLD

Ett vitt vin producerat på 100 % Solarisdruvor som jäst på ståltankar.

Läs mer

SLUTSÅLD

Ett vitt vin producerat på 100 % Solarisdruvor som jäst på ståltankar. Efter jäsningen vilade vinet 7 månader på sin jästfällning. Vinet är utmärkt till fisk och skaldjur då vinets härliga aromer som päron, krusbär och nässlor samt friska syra gifter sig fint med sältan i maten. Eller varför inte till getost. Vinet är veganvänligt.

LOTIMA SOLARIS BLEND 2019 SLUTSÅLD

Ett vitt vin med komplexitet, fruktighet och frisk syra där 40% av druvorna fått jäsa på nya, franska ekfat och 60% på ståltankar.

Läs mer

SLUTSÅLD

Ett vitt vin med komplexitet, fruktighet och frisk syra där 40% av druvorna fått jäsa på nya, franska ekfat och 60% på ståltankar. Vi har regelbundet rört om jästfällningen på botten av tankarna och faten för att skapa komplexitet, fin munfyllnad och intressanta aromer. Vinet har en härlig syra med aromer av citrus, gröna äpplen, hasselnötter, krusbär och fläder. Vinet har en lång eftersmak och är veganvänligt.

WINE PASSION OF SWEDEN SLUTSÅLD

NUMBER TWO IS PLANNED FOR SUMMER 2022.

Läs mer

Ett unikt samarbete mellan Sabina på winely.eu och Tina på Lottenlund Estate i en låda som distribueras över hela landet. 3 av gårdens viner, med bla prisbelönta Lotima Roselyn och en digital vinupplevelse där berättelsen om vingården och matchande mattips ingår.

Volymen är begränsad. Vi planerar att släppa fler blandlådor under 2022, där Wine passion number 2 är planerad till juni-juli 2022.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå