Våra viner

Premiär för våra viner

Äntligen.....

From den 27 Juli 2020 kan ni beställa våra viner på Systembolaget för leverans till butiker i Helsingborg, Höganäs, Ängelholm och Landskrona.

Vi är otroligt stolta över våra fyra viner som är producerade av vår allra första skörd, hösten 2019. Säsongen var väldigt varierande med mycket varm juni och juli, halvbra Augusti och regn hela September.

Nedan presenteras våra viner som ni kan beställa:

LOTIMA ROSÉ 2019

Ett krispigt, fruktigt och friskt rosévin med aromer av hallon, smultron och röda vinbär, som passar både till mingel och mat. De blå druvorna Monarch och Cabernet Cortis handskördades i början av oktober och fick jäsa tillsammans på ståltankar. Efter 7 månaders vila på jästfällning filtrerades vinet i maj för buteljering. Vinet är veganvänligt.

Till Systembolaget >>

LOTIMA MUSCARIS 2019

Ett aromatiskt, kryddigt vitt vin gjort på 100 % Muscarisdruvor som växer på kalkrik märgellera i Allerum. Med aromer av fläder, aprikos, äpplen och rosor passar vinet fint ihop med sushi och asiatisk mat men är även god som en aperitif. Vinet har jäst på ståltankar och därefter vilat 7 månader på sin jästfällning. Vinet är veganvänligt.

FÅTAL FLASKOR KVAR SOM KAN AVNJUTAS PÅ RESTAURANGER

Till Systembolaget >>

LOTIMA SOLARIS 2019

Ett vitt vin producerat på 100 % Solarisdruvor som jäst på ståltankar. Efter jäsningen vilade vinet 7 månader på sin jästfällning. Vinet är utmärkt till fisk och skaldjur då vinets härliga aromer som päron, krusbär och nässlor samt friska syra gifter sig fint med sältan i maten. Eller varför inte till getost. Vinet är veganvänligt.

Till Systembolaget >>

LOTIMA SOLARIS BLEND 2019

Ett vitt vin med komplexitet, fruktighet och frisk syra där 40% av druvorna fått jäsa på nya, franska ekfat och 60% på ståltankar. Vi har regelbundet rört om jästfällningen på botten av tankarna och faten för att skapa komplexitet, fin munfyllnad och intressanta aromer. Vinet har en härlig syra med aromer av citrus, gröna äpplen, hasselnötter, krusbär och fläder. Vinet har en lång eftersmak och är veganvänligt. FÅTAL FLASKOR KVAR SOM KAN AVNJUTAS PÅ RESTAURANGER

Till Systembolaget >>

Senaste nytt från Instagram

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå