Aktuellt

Senaste nytt

Internationell tävling

Väldigt stolta och glada över att vårt första vin, Lotima Selense 2019 vann silvermedalj vid en internationell tävling förra veckan, där vinerna blindtestas och poängbedöms och det gemensamma är att alla vinerna är producerade på druvor som är svampresistenta, dvs piwi.

År 2019 var vår första skörd och det var en bra sommar totalt sett men vi möttes med ett kallare avslut, med 2 nätters frost, - 5 grader och högst oväntat, för i normala fall har vi minusgrader först efter nyår. Alla bladen trillade av och vi hade ungefär en vecka på oss att skörda. Då det var vår första skörd, hade vi begränsade möjligheter att ta hand om druvorna och vi kunde hantera ca 1 ton per dag, vilket gjorde att vi fick in 6 ton i vineriet under en vecka och sedan fick vi lämna flera ton på fältet.

Efter jäsning fick Lotima Selense vila dels på gamla ekfat, och dels på stål, i 18 månader och sedan buteljerade vi vinet i mars 2021. Vinet är fortfarande under utveckling och kommer vinna på lite mer tid i flaskan.

Lotima Selense är en blandning av Solaris och Muscaris.

Vinet finns Systembolaget Berga, Drottninggatan och Väla samt på utvalda restauranger.

Publicerad: 14 november 2021 Läs mer

Wine passion of Sweden no 1

I samarbete med Sabina på http://www.winely.eu har vi lanserat en vinlåda med 3 viner från vår gård. Lådan beställs på Systembolaget och i lådan finns en broschyr som presenterar innehållet samt en länk till en digital vinupplevelse.

Med en gemensam passion för mat och dryck presenteras även recept framtagna för att matcha vinerna.

Klicka på länken för att komma till Systembolagets hemsida där ni beställer lådan till ert Systembolag. Brukar ta ca en arbetsvecka

https://www.systembolaget.se/produkt/vin/wine-passion-of-sweden-5299509/

Publicerad: 8 juli 2021 Läs mer

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå