Lottenlund Estate

Kulinarisk odling

I vår kulinariska odling hämtar vi inspiration till det rika arv av kryddor som använts historiskt i svenska destillat. Från början var vår kulinariska odling en plats där vi odlade rotfrukter, grönsaker och örter. I samband med utvecklingen av vårt destilleri hämtade vi inspiration till vår första gin, Botanical Gin by Lottenlund och sedan dess har den kulinariska odlingen fortsatt inspirera oss i utvecklingen av våra drycker.

Här odlar vi givetvis utan kemiska växtskyddsmedel och all ogräsrensning sker för hand. Odlingen består idag av köksträdgården på 600 kvm och bärträdgården på 800 kvm men här pågår planer just nu för bla en ginträdgård.

Under sommarhalvåret säljer vi en del av skörden från våra trädgårdar såsom jordgubbar, hallon, blåbär, krusbär, vinbär, morötter, rödbetor, kryddor mm.

Eftersom vi har höns på gården får vi hönsgödsel som betalning för alla köksrester som våra höns gladeligen tar emot dagligen. Hönsgödsel är superfyllt med näringsämnen som gynnar våra odlingar.

När ni besöker oss ingår ett besök i den kulinariska odlingen. Då får ni höra mer om våra planer och inte helt ovanligt att ni träffar på en höna eller två under ert besök hos oss.

Är du 25 eller äldre?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och passar dig som är 25 år eller äldre