Lottenlund Estate

Personal

Tina Berthelsen

Med en bakgrund inom ekonomi arbetade Tina i färskvarubranschen i 17 år med inköp, försäljning och marknad. År 2010 tog hon steget, efter en resa i Toscana och grundade företaget. Därefter följde många år av förberedelse och studier för att plantera de första 4 ha år 2016.

2017 tog Tina internationell examen WSET Level 3 som är en otroligt värdefull kunskap inne i vineriet, när det är dags att skapa vinerna.

Förutom vinodling och vinmakning ägnar Tina en stor del av sin tid på sommaren åt biodlingen, som hanteras ur ett ekologiskt perspektiv. Köksträdgården, bärträdgården och äppelodlingen är också något som Tina brinner för och lägger fokus på.

När Tina njuter som allra mest blir det en ekfatslagrad Solaris tillsammans med ugnsbakad spetskål, brynt smör, rostade hasselnötter och färskriven parmesan.

Kontakt


+46 709741700

David Orre

David Orre, vår brännarmästare, med familjeband både inom fruktodling och dryckesförädling, gick en omväg via juridik, politik och ekonomi för att så småningom hamna där han är idag, i den förtrollade spritvärlden. David är vår brännarmästare och ansvarar både för produktion, receptframtagning och besöksverksamheten. Med inspiration från gårdens odlingar och experimentell lust finns ständigt nya drycker på gång på vår gård och David kan, med sin gedigna kunskap om olika spritsorter ta med er på en djupdykning i spritens värld, från traditionella spritprovningar till workshops och spritframställning tillsammans med sällskapet.

Kontakt


+46 727470002

Jennica Ericson

Jennica arbetar som vingårdsvärdninna här på Lottenlund Estate. Med en bred erfarenhet inom mat och dryck, bla från både flyg, restaurang- och hotellbranschen ser Jennica till att våra besökares upplevelse av vår vingård och svenskt vin blir något utöver det vanliga. När Jennica inte guidar på vingården arbetar hon aktivt med events, konferenser och i styrelsen för föreningen Food Evolution, som arbetar med att synliggöra mat och dryck i Nordvästra Skåne. Jennica älskar mat dryck och kulinariska möten. 

Kontakt


+46 707500476

DORIAN MÜLLER

Vi välkomnar Dorian Müller till Lottenlund Estate i februari 2023. Dorian kommer ansvara för våra vingårdar i Allerum och Segelstorps strand under vår, sommar och höst och under vintermånaderna göra vin tillsammans med Tina och David. Dorian är född och uppvuxen i Schweiz och ger sig nu ut på ett äventyr genom att flytta till Sverige tillsammans med sin fru Christine. Mer info kommer.