Lottenlund Estate

Personal

Tina Berthelsen

Med en bakgrund inom ekonomi arbetade Tina i färskvarubranschen i 17 år med inköp, försäljning och marknad. År 2010 tog hon steget, efter en resa i Toscana och grundade företaget. Därefter följde många år av förberedelse och studier för att plantera de första 4 ha år 2016.

2017 tog Tina internationell examen WSET Level 3 som är en otroligt värdefull kunskap inne i vineriet, när det är dags att skapa vinerna.

Förutom vinodling och vinmakning ägnar Tina en stor del av sin tid på sommaren åt biodlingen, som hanteras ur ett ekologiskt perspektiv. Köksträdgården, bärträdgården och äppelodlingen är också något som Tina brinner för och lägger fokus på.

När Tina njuter som allra mest blir det en ekfatslagrad Solaris tillsammans med ugnsbakad spetskål, brynt smör, rostade hasselnötter och färskriven parmesan.

Kontakt


+46 709741700

VICTOR EHRNBORN

Victor började med hembryggning av öl och mjöd 2018 som sedan ledde till att han kort därefter sökte in till Bryggeriteknikutbildningen i Kristianstad där han 2021 tog examen.

Därefter har Victor fortsatt sin resa i dryckernas värld genom att både slutföra en extra kurs i destillering i Kristianstad och utbilda sig till Certified Beer Server. Hans tidigare erfarenheter inkluderar både att jobba i destilleri och bryggeri. Med hans kombinerade kunskap från de olika dryckerna ansvarar nu Victor för vår spritportfölj vilket innebär att han utvecklar recept för destillat samt bränner dem. Genom sitt arbete här på Lottenlund och Helsing ser han fram emot att även lära sig mer om vinets värld. 

Favoritdrycken kommer alltid att vara belgisk öl men en riktigt rökig whisky kommer kort därefter.

Kontakt

+46 (0)725-268199

 

Jennica Ericson

Jennica arbetar som vingårdsvärdninna här på Lottenlund Estate. Med en bred erfarenhet inom mat och dryck, bla från både flyg, restaurang- och hotellbranschen ser Jennica till att våra besökares upplevelse av vår vingård och svenskt vin blir något utöver det vanliga. När Jennica inte guidar på vingården arbetar hon aktivt med events, konferenser och gastronomiska resor genom Kullaresor. Jennica älskar mat dryck och kulinariska möten. 

Kontakt


+46 707500476

Är du 25 eller äldre?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och passar dig som är 25 år eller äldre