Lottenlund Estate

Personal

Tina Berthelsen

Med en bakgrund inom ekonomi arbetade Tina i färskvarubranschen i 17 år med inköp, försäljning och marknad. År 2010 tog hon steget, efter en resa i Toscana och grundade företaget. Därefter följde många år av förberedelse och studier för att plantera de första 4 ha år 2016.

2017 tog Tina internationell examen WSET Level 3 som är en otroligt värdefull kunskap inne i vineriet, när det är dags att skapa vinerna.

Förutom vinodling och vinmakning ägnar Tina en stor del av sin tid på sommaren åt biodlingen, som hanteras ur ett ekologiskt perspektiv. Köksträdgården, bärträdgården och äppelodlingen är också något som Tina brinner för och lägger fokus på.

När Tina njuter som allra mest blir det en ekfatslagrad Solaris tillsammans med ugnsbakad spetskål, brynt smör, rostade hasselnötter och färskriven parmesan.

Kontakt


+46 709741700

David Orre

David Orre, vår brännarmästare, med familjeband både inom fruktodling och dryckesförädling, gick en omväg via juridik, politik och ekonomi för att så småningom hamna där han är idag, i den förtrollade spritvärlden. David är vår brännarmästare och ansvarar både för produktion, receptframtagning och besöksverksamheten. Med inspiration från gårdens odlingar och experimentell lust finns ständigt nya drycker på gång på vår gård och David kan, med sin gedigna kunskap om olika spritsorter ta med er på en djupdykning i spritens värld, från traditionella spritprovningar till workshops och spritframställning tillsammans med sällskapet.

Kontakt


+46 727470002

Jennica Ericson

Jennica arbetar som vingårdsvärdninna här på Lottenlund Estate. Med en bred erfarenhet inom mat och dryck, bla från både flyg, restaurang- och hotellbranschen ser Jennica till att våra besökares upplevelse av vår vingård och svenskt vin blir något utöver det vanliga. När Jennica inte guidar på vingården arbetar hon aktivt med events, konferenser och i styrelsen för föreningen Food Evolution, som arbetar med att synliggöra mat och dryck i Nordvästra Skåne. Jennica älskar mat dryck och kulinariska möten. 

Kontakt


+46 707500476

Vincent Moquet

Vincent Moquet är född och uppvuxen i Loire, Frankrike och är ansvarig för våra vingårdar i Allerum och på Bjäre. Efter studier inom ekologi och naturkonservation, ändrade Vincent inriktning och studerade 2 år inom Bac pro vine and wine. Han har professionell erfarenhet från vingårdar både i Loire, Rhône och Sverige. Vincents tro på att arbeta tillsammans med vinrankan ur ett ekologiskt perspektiv, där man ger tillbaks den energi till vinrankan man tar när man skördar druvorna, genom att sprida naturgödsel, klipp, vinblad och pressrester.

Vinmakare

Vi söker en vinmakare och rekrytering sker löpande. Är du eller känner du någon som är vinmakare, skicka ert cv till

Frågor om tjänsten besvaras på telefon 0709-741700