Lottenlund Estate

Vineriet

Välkomna in i vineriet

Det är här vi gör vin av våra egenodlade druvor. Vineriet ligger i Allerum och här tar vi hand om skörden både från Allerum och Bjäre.

Med begränsat skördeuttag, ekologiska odlingsprinciper och 3 stegs kvalitetskontroll ser vi till att druvorna som når vineriet är i bästa möjliga skepnad för att kunna producera ett vin av högsta möjliga kvalitet

I vineriet arbetar vi med så få interventioner som möjligt. Det är druvan och det hårda arbetet i vinfälten som gör vinet.

Tid och tålamod är nyckeln till hög kvalitet. När väl druvorna är skördade och jäst färdigt behöver vinet vila och ”uppfostras”. Då vi ser potentialen med vinernas utveckling under lagringstiden har vi som mål att låta vinerna vila 2 år på fat och 1 år på flaska. På så sätt är vår intention att konsumenten ska få en större dryckesupplevelse med våra viner.

Med vår filosofi hur man gör vin är rengöring A och O. Här får inte göras några misstag och som livsmedelsproducent står vi under kontroll av Livsmedelsverket, som årligen gör revision. Som kontrollprogram har vi HACCP och från vinstock till färdig flaska har vi full spårbarhet. Det skapar trygghet både för er och för oss själva.

Genom att boka en vinupplevelse hos oss på Lottenlund får ni inblick i hur vi gör våra viner, vårt tankesätt kring vinstilarna vi producerar ochfår ni möjlighet att smaka på vinerna.

Våra produkter

Är du 25 eller äldre?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och passar dig som är 25 år eller äldre